10 yleisintä virhettä ihonhoidossa

Päätin kirjoittaa oheisesta aiheesta, koska törmään työssäni päivittäin mitä erikoisempiin ihonhoito tottumuksiin. Toivottavasti saat kirjoituksesta vinkkejä omaan ihonhoitorutiiniisi.

1.”Haluan nopeaa ja helppoa, tehokas vaahtopesu ja siihen paksu voide päälle”. Monet haluavat ihonhoitorutiinin olevan nopea ja helppo, sitä se onkin vaikka joutuisitkin muutamaa eri purnukkaa käyttämään. Ihoamme suojaa hydrolipidikalvo ja jos puhdistusvaahtosi sisältää sulfaatteja tai muita ihoa kuivattavia aineita niin tämä kalvo ohenee ja rikkoutuu, jolloin iho on alttiimpi tulehduksille ja ärsykkeille. Vaahtoa saa käyttää, mutta mietoa sellaista. Paksu voide ei niinkään pääse imeytymään ihoon, varsinkaan jos sinulla ei ole kasvovettä käytössä. Kun ihon kostuttaa kasvovedellä niin seerumit ja voide pääsevät imeytymään syvemmälle ihoon.

2.”Käytän ihonhoidossa pelkkää kookosöljyä”. Kookosöljy on sisäisesti ja ruoanlaitoissa tosi jees, mutta iholle käytettynä se ei kosteuta ihoa eikä myöskään putsaa meikkejä pois kovin tehokkaasti. Jos iholle haluaa kosteutta, tulee suosia todella kosteuttavia kasvovesiä ja hyaluronihappoa sisältäviä seerumeja.

3.”En käytä meikkiä, joten huuhdon ihon kylmällä vedellä aamuin illoin ja laitan voidetta”. Vaikka et meikkaisikaan, tulee iho puhdistaa puhdistustuotteella iltaisin, koska vesi ei poista iholtamme talia, likaa ja hikeä jota ihon pintaan kertyy päivän aikana. Useammalle ihotyypille aamuisin riittää kasvovedellä pyyhintä ja se kannattaa tehdä sillä iho toimii 3-4 kertaa vilkkaammin yöllä, joten hikeä ja talia ihon pinnassa on yön jäljiltä.4.“Hoidan ihoa säännöllisesti, mutta en koskaan kuori ihoa”. Iho uudistuu 20-vuotiaana 20 päivässä, 40-vuotiaana 40 päivässä eli ikääntyessä ihoa tuolisi kuoria säännöllisesti. Tietenkin ihosta riippuu monta kertaa kuussa, mutta suositus on 2-4 kertaa kuukaudessa. Jos ihoa ei kuori, se kuivuu, tulee epäpuhtauksia ja useasti on sellainen tunne ettei voide imeydy ihoon, tämä saattaa johtua juuri siitä jos et ole kuorinut ihoa. Kuorinnoissa kannattaa suosia kaksivaikutteisia kuorintoja eli sellaisia mitkä kuorivat kemiallisesti ja mekaanisesti

5.”Koska minulla on epäpuhdas iho, kuorin sitä monta kertaa viikossa”. Noh, tästä se iho vasta sekaisin meneekin. Jos ihoa kuorii liikaa se alkaa entisestään tuottaa talia joten en suosittele liikakuorintaa. Tietenkin kuorintatuotteita on erilaisia ja joitain voi käyttää useammin.

6.”En käytä kasvovettä”. Suosittelen kokeilemaan, sillä iho saa siitä niin paljon enemmän kosteutta! Kasvovesistä on ennen ajateltu, että ne ovat osana ihon puhdistamista, mutta ne ovatkin todella tärkeässä roolissa ihon kosteuttamisessa.

7.”Minulla on 20 eri purkkia, jotain läträän ja useasti kasvoilleni”. Ihonhoitoon paneutuneet ja hurahtaneet saattavat usein “ylihoitaa” ihoansa, jolloin ihon toiminta voi häiriintyä ja tällöin usein iho voi alkaa esimerkiksi puskemaan epäpuhtauksia.

8.”Perusvoidetta sen olla pitää!” No joo, kaikki varmasti tietevät saarnaukseni mineraaliöljyn haitoista iholle joten kantani on aika selvä. Mineraaliöljyt aiheuttavat kalvon ihon pinnalle, jolloin iho ei hengitä normaalilla tavalla eikä iho myöskään saa kosteutusta. Mineraaliöljyn myötä iho voi kuivua, herkistyä tai mennä epäpuhtaammaksi.

9.”Hoidan ihoani samoilla tuotteilla kesät talvet”. Talvella iho on koetuksella ja suosittelen ehdottomasti ottamaan seerumin voiteen alle käyttöön jos iho tuntuu pintakuivalta. Mielummin ottaa seerumin käyttöön kun siirtyy kovin tuhtiin voiteeseen.

10.”Olen aina hoitanut ihoa samalla tavalla vuodesta toiseen ja en juuri käy kasvohoidoissa”. Todella moni asiakkaani kokee aikaimoisen ahaa-elämyksen kun hoidon jälkeen kerron ihosta ja ihonhoidosta. Monella saattaa mennä koko ihonhoitorutiini uusiksi kun käymme läpi ihonhoitotottumuksia. Ja ah se fiilis hoidon jälkee, taidan itsekin tältä istumalta varata ajan kasvohoitoon.

Jos tunsit piston sydämmessäsi niin tuleppa käymään hoitolalla niin opastan sinua ihonhoidossa ja katsotaan ihollesi sopivat tuotteet. Säännöllinen hoitaminen oikeilla tuotteilla tuo tuloksia ja vältyt rutikuivalta iholta näin talven tullen. Ja huomenna aamusta onkin heti shoppailutunti klo10-11, tervetuloa!

Leave a comment