Epäpuhdas iho

Heippa,

Ajattelin kirjoittaa epäpuhtaan ihon hoidosta, koska niin moni siitä tuntuu kärsivän. Epäpuhtaan ihon hoito on haastavaa; ihon pinta saattaa hilseillä, samaan aikaan iho rasvoittuu ja kiiltelee. Joten aika monta juttua tulee ottaa huomioon kun valitsee ihonhoitotuotteita. Iltapuhdistukseen suosittelen tuplapuhdistusta, ensin öljyputsarilla ja sitten vaahdolla. Puhdistusöljy hierotaan kuivalle iholle, öljy liuottaa parhaiten meikin, talin ja hien pois iholta verrattuna pelkkään vaahtoon. Kun puhdistusöljy on hierottu ihoon niin siihen päälle vaahto ja hieman vettä käsiin jolloin vaahto liukuu paremmin iholla, taas hierotaan hetki ja sitten pestää pois. Niin puhdas ja ihanan tuntuinen iho tulee tuplapuhdistuksesta! Ekopharmalla on karpalon puhdistusöljy ja vadelma puhdistusvaahto, molemmat tuotteet käy kaikille ihotyypeille.

 

 

 

Epäpuhdas iho toimii 3-4 kertaa vilkkaammin verrattuna normaaliin ihoon, joten iho pukkaa talia, epäpuhtauksia ja kuollutta ihosolukkoa jatkuvasti. Tähän apu on kuorinta, kuorintaa valitessa kannattaa ostaa sellainen mikä kuorii sekä kemiallisesti syvältä ja mekaanisesti ihon pinnalta. Mekaaninen = rakeet, kemiallinen = useimmiten hedelmähapot. Pelkät mekaaniset kuorinnat kuorii vain ihon pinnan, kemiallisissa kuorinnoissa hedelmähapot kuorii ja uudistaa ihoa hieman syvemmältä. Kuorintatuotteet joissa on nämä molemmat ominaisuudet on paras vaihtoehto epäpuhtaalle iholle. Käyttö 1 kerta/viikko. Ekopharmalta oma lempparini on Tyrnin AHA-duo kuorinta. Iho kirkastuu ja ihosta tulee ihanan sileä ja pehmeä, kuitenkaan kuivattamatta ihoa.

 

 

Jos ihoon kertyy paljon talia ja epäpuhtauksia, suosittelen myös savinaamion käyttöä kuorinnan jälkeen. Kun iho on kuorittu hyvin, huokoset on auki niin savinaamio pääsee puhdistamaan talin ja kuonan pois huokosista. Savinaamiota valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei savinaamio ole liian kuivattava. Oma lempparini, mitä itsekin käytän koko kasvoille on Argitalin vihreä savinaamio, kirkastaa ja puhdistaa ihon kuitenkaan sitä kuivattamatta. Sisältää mm. ihoa kosteuttavaa glyseriiniä ja rauhoittavaa laventelia. Vaikka oma ihoni ei olekaan epäpuhdas, käytän tätä silti kerran viikossa, sillä tämä kirkastaa ja freesaa ihon ihanasti.

Kolmas seikka minkä monet unohtaa kun vain keskittyy ihon putsaamiseeen ja kuorimiseen, on kosteutus. Epäpuhdas iho, siinä missä muutkin ihot janoaa paljon kosteutta. Kosteuttava kasvovesi suihkeena ja runsaasti kosteuttavia ainesosia sisältävä kosteusvoide auttavat ihoa pitämään ihon pinnan pehmeänä ja kosteutettuna. Jos ihon pinta silti kuivuu, suosittelen kosteuttavan runsaasti hyaluronihappoa sisältävän seerumin käyttöönottoa. Seerumit ovat siitä ihania, että ne voi myös laittaa silmänympärysvoiteen alle, jos tuntuu että näin viileiden ilmojen alkaessa silmänympärykset kuivuu. Ekopharmalta lempparini: vadelma kasvovesi, vadelma seerumi(sisältää runsaasti hyaluronihappoa) ja karpalon öljytön kosteusvoide. Myös Beauty Gardenilla orvokkifluidi, joka tasapainottaa ja kirkastaa ihoa samalla kosteuttaen tehokkaasti.

 

Säännöllinen ihonpuhdistus hoitolassa tasapainottaa talintuotantoa ja kirkastaa ihoa. Teen puhdistuksen aina käsin, näin talin saa kaikista hellävaraisimmin ja tehokkaamin pois. Kun hoidattaa ihoa säännöllisesti kosmetologilla, pääsee kotona helpommalla ja iho pysyy paremmassa kunnossa. Mitä sisäiseen hoitamiseen tulee niin tietenkin paljon vettä, kasviksia, hyviä rasvoja ja runsaasti sinkki-ravintolisää. Itse suosin ravintolisissä aina nestemäisiä, koska ne imeytyvät paremmin elimistöömme kuin pillerit. Onneksi nykyään todella monia vitamiinilisiä saa myös nestemäisessä muodossa.

p.s Ensi kuusta lähtien otan etukortin käyttöön asiakkaille, joista saat tuntuvan edun ostaessani tuotteita kauttani. Etukortin edun voit käyttää kaikkiin tuotteisiin eikä vain yhteen tuotesarjaan. Tästä lisää ensi viikolla 🙂

Rentouttavaa viikonloppua! <3

Leave a comment