Ihonhoidon haasteet keväällä

Keväisin valon määrän lisääntyessä iho on koetuksella katupölyn, siitepölyn ja auringon myötä. Iho  voi olla todella herkistynyt kun yhtäkkiä monen kuukauden jälkeen aurinko taas paistaa paljon, tämän vuoksi ihon suojaaminen auringolta on erityisen tärkeää. Suosittelisin hankkimaan aurinkosuojan jo helmikuussa, sitten kun sitä tarvitsee niin se on heti saatavilla kylppärin kaapista.

Ota huomioon seuraavat seikat ihonhoidossa keväällä:

  • Kuori ihoa säännöllisesti 1x/vko. Jos kaipaat kirkastusta ja ihosi on samea ja siinä on mustapäitä, valitse kuorinta, jossa on AHA-happoja sekä hellävaraiset rakeet. Valikoimastamme tähän hyvä vaihtoehto on Ekopharman Tyrni AHA-duo kuorinta. Jos kaipaat kirkastusta ilman rakeita hyvät vaihtoehdot On BTB13 Medical peeling gel, jossa on 3 erilaista happoa. Herkälle iholle ehdoton on Essen microderm kuorinta.
  • Kosteuta, kosteuta ja kosteuta kasvovesillä. Useilla ihon hydrolipidikalvo on haurastunut, mikä aiheittaa kuivuutta, punoitusta, kirjavuutta ja epäpuhtauksien syntyä. Ihon hydrolipidikalvo vaurioituu rankoissa sääolosuhteissa tai joissain tapauksissa ihon hydrolipidikalvoa saatetaan itse vaurioittaa liian pesevillä ihonpuhdistusaineilla. Kun alat käyttämään kasvovesiä, ihon hydrolipidikalvo alkaa vahvistumaan hiljallee ja näin iho-oireet alkavat myös helpottaa. Suosittelen jopa kahden kasvoveden tekniikkaa; ensin suihkutetaan ohutta kasvovettä iholle, jonka jälkeen toinen geelimäinen kasvovesi hierotaan sormin ihoo. Tähän hyvät vaihtoehdot on joko Ekopharman Vadelma kasvovesi tai BTB13 ultimate moisturizer (suihkeita) sekä Ekopharman Tyrnin tai Herukan kasvovesi tai BTB13 Vitalizing toner (geelimäisiä).
  • Suojaa iho auringolta, valitse päivävoide, BB-voide tai meikkivoide suojakertoimella, vähintään spf15. Valitse fysikaalinen aurinkosuoja, ne ovat iholle ja ympäristölle turvallisempi vaihtoehto.
  • Jos kaipaat kirkastusta iholle, valitse seerumi, joka sisältää antioksidantteja sekä c-vitamiinia, joka kirkastaa ihoa. Tähän hyvä vaihtoehto on Ekopharman Tyrni hoitoseerumi.
  • Keväisin kasvohoito on paikallaan, samalla katsotaan kotihoitotuotteet, jotta ne ovat juuri oikeat ihosi tarpeisiin. Muutamat hyvät vaihtoehdot meidän hoidoista on ihonpuhdistus tehostettuna ultraäänellä. mikroneulaus tai hemmottelu kasvohoito, jossa ehtii myös hyvin tekemään juuri sinun ihollesi tarvittavat toimenpiteet.

Leave a comment