Kuiva, punoitteleva ja hilseilevä iho etkä tiedä miten hoitaa ihoa?

Oletko sitä sorttia, että haluat vaan laittaa paksun voiteen kasvoillesi, mutta mikään ei auta?

Lue tämä juttu niin ymmärrät miksi pelkkä voide ei riitä.

Tässä tulee vinkit ihonhoitoon talvella kun ulkona on pakkasta ja sisällä pauhaa lämmitys, joka kuivattaa ihoa. Tärkeintä on kosteutus ja suojaus. Iho pintakuivuu jos se ei saa kosteutta, ihan niin kuin elimistömme kuivuu jos emme juo vettä. Joten kasvovedet ja seerumit ehdottomasti käyttöön talven tullen. Moni haluaisi pitää ihonhoidon mahdollisimman simppelinä eli puhdistus ja voide, mutta tällöin iho ei yksinkertaisesti saa tarpeeksi kosteutta, joten iho herkästi kuivuu ja punoittelee. Oma lempparini on Ekopharman tyrni kasvovesi, joka sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka ehkäisevät ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Kasvovedessä on myös runsaasti C-vitamiinia, joka pitää ihon kirkkaana ja heleänä. Voit laittaa tuotetta useamman kerroksen iholle ennen seerumia ja voidetta.
Toinen tärkeä tuote, mistä moni luistaa on seerumi. Seerumin idea on tuoda ihoon runsaasti kosteutta ja suosin aina hyaluronihappoa sisältävää seerumia, joka on ihon tehokosteuttaja. Ekopharman vadelma seerumin voi levittää myös silmänympärysvoiteen alle jos tuntuu, että silmänympärykset ovat pintakuivat ja kärsit pienistä kuivuuden aiheuttamista juonteista. Moni atoopikko on saanut tästä avun kuiviin ja hilseileviin silmänympäryksiin. Seerumi sisältää hyaluronihapon lisäksi kurkku-uutetta, joka rauhoittaa ihoa sekä prebiootteja, jotka vahvistavat ihon hydrolipidikalvoa.

Itse olen tähän asti talveen mennyt ilman kosteusvoidetta, olen laittanut kasvoveden ja seerumin päälle ihoöljyn ja tämä kombo on toiminut loistavasti! Nyt vain alkaa huomaamaan, että ei enää riitä vaan iho janoaa lisää kosteutta. Kuivan, herkän ja punoittelevan ihon hoitoon loistava voide on tämä Beauty Gardenin porkkana kosteusvoide. Se sisältää beetakaroteenia, B-ryhmän vitamiineja ja C-vitamiinia, jotka parantavat ihon kosteuspitoisuutta. Porkkanavoide on erityisen hyvä herkälle ja ärtyneelle iholle rauhoittamaan ihon ärtyneisyyttä ja punakkuutta sekä pehmentämään ja kosteuttamaan kuivaa ihoa. Sopii aamuin ja illoin käytettäväksi.

Ja tässä tulee yksi mun favorit! Tyrnin Q10 öljy! En aijemmin itsekään perustanut öljyistä ja olin hyvin skeptinen niiden käyttöön, voiko niitä laittaa aamulla kasvoille? Ehdottomasti voi! Öljy ravitsee ja suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta. Eli ettei ne juuri ihollesi laittamat kasvovedet ja seerumit samantien haihdu iholtasi pois. Ekopharman öljyt on koostumukseltaan ihanan ohuita, joten niitä voi laittaa myös päiväksi iholle. Itse olen nyt laittanut öljyä muutaman tipan meikkivoiteen sekaan, lopputuloksena ihanan heleä ja kuulas iho. Ja ei muuten kiristele päivän mittaa ihoa. Öljy sisältää A-vitamiinia,joka parantaa ihon mikroverenkiertoa ja elastisuutta. Se vahvistaa ihoa edistämällä solujen uusiutumista ja kollageenisynteesiä.

Kuorinnan tärkeydestä olenkin jo monesti kirjoitellut, joten nyt esittelen teille lemppari naamioni, jota käytän iholle 3 kertaa viikossa yövoiteen sijasta. Se miksi jätän naamion yöksi on hyvin yksinkertainen; iho toimii yöllä 3-4 kertaa vilkkaammin kuin päivällä, joten yöksi ehdottomasti kannattaa laittaa ihoa ravitsevia tuotteita, koska iho hyödyntää ne paremmin yöllä kuin päivällä. Tämä Beauty Gardenin kurpitsanaamio pehmentää, kirkastaa ja ravitsee elotonta, väsynyttä ja sameaa ihoa. Sisältää Beetakaroteenin lisäksi B,-C,-D -ja E-vitamiinia. Säilöntäaineena retiisi, joka kirkastaa tehokkaasti ihoa. Vuoden 2016 paras luonnonkosmetiikan tuote ranskassa.Kaikki ei tietenkään toimi kaikille, joten suosittelen käyntiä kosmetologilla ainakin ihoanalyysissä jos kasvohoitoon ei ole mahdollisuuksia tulla. Jokainen iho on erilainen ja kotihoitotuotteet pitää valita yksilöllisesti. Loppuun vielä muistutus kuinka tärkeää on hieroa kunnolla tuotteet ihoon. Malta käyttää hetki aikaa tuotteiden imeyttämiseen ihoon, tällä tavoin saat huomattavasti paremman hyödyn ihollesi versus siihen että nopeasti vain lätkäset voiteet iholle. Pienen hieronnan ansiosta tuotteet imeytyy paremmin ihoon, ihon pintaverenkierto vilkastuu ja  ihon väri paranee.

Antoisia ihonhoitohetkiä <3

 

//Johanna

 

Leave a comment