Luonnonkosmetiikan hyödyt

 

Heippa,

Ajattelin kirjoittaa postauksen luonnonkosmetiikan hyödyistä. Monella on edelleen käsitys ettei luonnonkosmettiikka ole tehokasta tai moni kyseenalaistaa miksi käyttää luonnonkosmetiikkaa? Itse siirryin täysin luonnonkosmetiikan käyttäjäksi kun sain lapset, pian huomasin ihon voivan paremmin, iho oli selkeästi tasaisemman värinen eikä pintakuivuudesta ollut tietoakaan.

Syitä miksi suosia luonnonkosmetiikkaa on monia, iho sekä ympäristö kiittää kun siirtyy luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. Luonnonkosmetiikka ei sisällä ihoa tukkivia mineraaliöljyjä, ihoa kuivattavia sulfaatteja tai allergisoivia parabeeneja. Tiesitkö että todella monet lastenhoitotuotteet mitä marketista löytyy sisältää mineraaliöljyjä, jotka aiheuttavat elmukelmu tyyppisen kalvon iholle, jolloin iho ei hengitä normaalilla tavalla? Tästä aiheutuu se että lapsen iho on punoitteleva, kuiva ja ärtynyt. Monet käsien,- ja vartalonpesuaineet sekä kasvojen puhdistusaineet sisältävät sulfaatteja ja ei ihme jos ihoa kiristelee ja iho on kuiva. Oletko kuulut että parabeenien käytöllä ja ruusufinnin puhkeamisella voi olla yhteyttä? Monet kuorinta-aineet sisältävät muovia ja muovi kulkeutuu viemäreiden kautta ympäristöön, joten luonnonkosmetiikan käyttö suojelee myös luontoa. Lista haitallisista raaka-aineista on loputon ja siksi mielestäni turvallisinta on käyttää luonnonkosmetiikkaa. Myöskään tuotteen hinta ei kerro mitään sillä myös sadan euron voiteissa voi olla esimerkiksi mineraaliöljyjä tai parabeeneja. Ainoa mitä tulee katsoa on tuotteen takana oleva INCI lista, mikä voi olla kuluttajalle hepreaa. Tähän on tullut helpotusta, Cosmethics-sovellus kertoo mitkä tuotteet on turvallisia ja mitkä ei.

Monia kuitenkin mietityttää luonnonkosmetiikan tehokkuus. Voin kertoa, että yhtä tehokasta on ehkä jopa parempaa koska iho ottaa vaikuttavat aineet paremmin vastaan. Kun kaikki turha on karsittu pois, iho hyödyntää luonnonkosmetiikan raaka-aineet paremmin. Ekopharman tuotteiden teho perustuu kasviuutteisiin ja marjoihin. Tuotteet sisältävät runsaasti antioksidantteja, omega 3-rasvahappoja, hyaluronihappoa sekä peptidejä. Peptidit ovat tärkeässä osassa kun ihoon halutaan imeyttää tehokkaita raaka-aineita. Minulle ei ole tullut vielä vastaan asiakasta, kenelle tuotteet ei sopisi vaikka on ollut herkistä herkimpiäkin ihoja. EKOPHARMAN tuotteet on myös ystävällisiä lompakolle, tuotteiden hinnat on 12-45 euron välillä.

Ihonhoitorutiini on aina yksilöllinen, se mikä toimii toiselle ei välttämättä sovi sinulle ollenkaan. Suosittelenkin kasvohoidossa käymistä, hoidon jälkeen käydään läpi ihonhoitorutiinisi ja katsotaan mitkä on juuri sinun ihollesi toimivimmat tuotteet. Syksyn tullen puhdistustuotteiden osalta kannattaa siirtyä voidemaisiin ja hellävaraisiin putsareihin. Säännöllinen kuorinta, mieluiten hedelmähappoja sisältävä kuorinta kirkastaa ja uudistaa ihoa. Ja tärkein, kosteutta, kosteutta ja kosteutta. Kasvovesien, seerumien ja tehokkaasti kosteuttavien voiteiden muodossa.

Ihanaa lauantaita <3

Leave a comment