Heippa,

Nyt kun vointi jo parempi niin ajattelin, että kirjoitellaampa blogiin vihermehustuksesta.

Kävin Tara Langen vihermehukurssilla 3 vuotta sitten ja vau mikä nainen ja se energia! Ajattelin että ton energian mä haluan itsellenikin. Ostin mehulingon ja siitä lähtien olen mehustanut lähes päivittäin. Välillä menee viikko ilman mehuja, mutta sitten huomaan omassa olossani että nyt kaipaan taas energiaa ja virkeyttä. Sitten taas mehut käyttöön ja taas ajatus luistaa ja mieli kirkas.

Törmään usein kysymykseen, että miksi pelkät smoothiet ei riittäisi? No periaatteessa miksei, mutta on paljon raaka-aineita mitä ei voi blenderiin laittaa;porkkanat, palsternakat, punajuuret.. Smoothien ja vihermehun ero on se että vihermehut keventävät oloa ja smoothiet täyttävät. Olon huomaa samantien, smoothiet täyttävät vatsan kun taas mehut keventävät.

Vihermehujen hyötyjä on lukuisia, olen alle listannut muutamia. Vihermehustus ei ole tähtitiedettä ja sitä voi tehdä kuka vain! Aloittelijalle linko on ehkä parempi vaihtoehto, se on nopea ja helppo käyttää. Itselläni on nykyään molemmat linko sekä puristin ja mehussa kyllä huomaa selkeän eron, puristimella mehusta tulee vielä täyteläisempää ja paksumpaa eli toisin sanoen puristin puristaa vielä tehokkaammin kaiken nesteen hedelmistä ja vihanneksista pois.

 

Tässä pääpiirteittäin vihermehujen hyötyjä:

Energiatasot nousee

Siis vau se fiilis kun alat säännöllisesti mehustamaan! Mieletön määrä energiaa vapautuu, ajatus luistaa, mieli on kirkas ja positiivinen.

Puoli kiloa kasviksia

Kuinka moni voi rehellisesti sanoa, että syö puoli kiloa kasviksia päivässä? Kun mehustat kasvikset ja hedelmät nestemäiseen muotoon, ne imeytyvät lähes 100% vatsalaukusta elimistöösi. Mehut kannattaa aina juoda tyhjään vatsaa, sillä vatsan ollessa tyhjä vitaminit ja hivenaineet pääsevät paremmin vatsalaukun seinämistä imeytymään suoraan soluihisi.

Terveys

Verenpaine laskee, kolesteroliarvot pysyvät hallinnassa, allergiaoireet ja suolisto-ongelmat helpottavat, ihotaudit paranevat, säryt ja kolotukset helpottavat, päänsärky jää pois.. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Jos sinua vaivaa vähän väliä kauhea väsymys ja on uupunut olo niin suosittelen, että ala mehustamaaan! No siinä tilanteessa lepokin olisi paikallaan.

Vitamiinit ja hivenaineet

Mehuista saat kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet, et tarvitse muuta lisäksi kuin D-vitamiinia. Itselleni tämä on ollut jotenkin tosi helpottavaa koska ainahan sitä tulee mietittyä että saanko kaikki tarvittavat vitamiinit.

Vastustuskyky

Vihermehut lisäävät vastustuskykyäsi, vahvistavat vatsaa. Nykyään jos joku flunssa iskee niin se on päivä tai pari ja se on ohi. Vatsatauteja ei ole meidän perheessä paljon näkynyt ja jotenkin tässä taas uskon vihermehujen voimaan.

Energisyys

Siis se on niin siisti tunne kun energiat virtaa! Ei ole aivosumua eikä tukkoinen olo. Olen aivan varma, että mehut myös lisäävät positiivisuutta, koska niin paljon kuin minäkin olen joutunut kokemaan ja aina jaksan kuitenkin ajatella kaikesta positiivisesti ja näen asioiden hyvät puolet. Mehuthan parantavat suoliston toimintaa ja eikö se niin olekin, että kun suolistomme on kunnossa myös mielemme on 🙂 ei turhaan sanota, että suolisto on toiset aivoimme.

Järjestämilläni mehukursseilla käydään enempi läpi mehujen vaikutuksista ja käydään läpi mitkä vihannekset ja hedelmät alentavat kolesterolia, verenpainetta, mitkä poistavat myrkkyjä, nesteitä. Ja mitä vitamiineja mitkäkin hedelmät ja vihannekset sisältävät. Kurssilla myös tehdään mehuja sekä lingolla että puristimella.

Katson hieman kalenteria josko huhtikuussa ehtisi mehukurssin pitämään.

 

 

Energista viikonloppua kaikille! Itselläni se menee hieman toipuessa, mutta ensi viikolla sitten ihan uusilla energioilla takaisin töihin!

 

Leave a comment